96597
Book
In basket
Oto do rąk współczesnego konesera sztuki kulinarnej trafia książka "z myszką". Napisała ją przed stu laty Lucyna Ćwierczakiewiczowa, znana i ceniona wówczas autorka prac o tej tematyce. Podczas lektury poradnika Czytelnik ze zdziwieniem przekona się, że niejeden przepis, zdecydowanie - jego zdaniem - nowoczesny, był już doskonale znany naszym babkom! Książka wydana jest jako reprint, a więc bez żadnych zmian w treści i układzie w stosunku do wydania z 1885 roku. Mimo dawnego języka, składni i pisowni, przydających jej swoistego uroku, tekst jest na tyle zrozumiały, że można w pełni korzystać z podanych przepisów... (Fragment wstępu)
Availability:
Biblioteka Naukowo-Techniczna
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
General note
Przedruk, oryginał : Warszawa : nakład autora, 1885.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again