96593
Książka
W koszyku
Przetwory w gospodarstwie domowym / Kazimiera Pyszkowska. - Wydanie IV. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 1983. - 182, [2] strony : fotografie, rysunki kolorowe ; 21 cm.
Przetwory ułatwiają gospodyni przyrządzanie codziennych posiłków, co jest ważne szczególnie w okresach nasilonych prac polowych. Stosowanie przetworów umożliwia prawidłowe żywienie rodziny w ciągu całego roku, co jest jednym z podstawowych warunków zdrowia, szczególnie dzieci i młodzieży. A takie żywienie zależy nie tylko od smacznego przyrządzanie potraw, ale i od umiejętności ich zestawienia w celu zaspokojenia potrzeb organizmu przez cały rok. Dzięki sporządzaniu przetworów można również racjonalnie wykorzystać te produkty z gospodarstwa rolnego na wsi czy z działki pracowniczej w mieście, które nie nadają się do długiego przechowywania w stanie świeżym... (Fragment przedmowy)
Status dostępności:
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Druk z diapozytywów.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej