96808
Książka
W koszyku
Autorzy monografii przyjęli za cel przedstawienie uwarunkowań funkcjonowania i perspektyw rozwoju rynku żywnościowych produktów ekologicznych. Przyjmują oni stanowisko obiektywne, starając się wyjaśnić, czy rzeczywiście rolnictwo ekologiczne ma realne szanse rozwoju w warunkach konkurowania z żywnością konwencjonalną, która jest tańsza, łatwiej dostępna, ma dłuższe terminy ważności i często jest bardziej atrakcyjnie opakowana niż ekologiczna. Autorzy z jednej strony zawarli potężny ładunek wiedzy o badanym problemie w syntetycznej pracy, diagnozując stan tej podaży oraz uwarunkowania rozwoju rolniczych produktów ekologicznych, nie pomijając właściwie żadnego istotnego aspektu, z drugiej zaś wykazali się bardzo dobrym warsztatem naukowym i wzorowo różnorodnym materiałem badawczym, który został wykorzystany łącznie z badaniami ankietowymi przeprowadzonymi na potrzeby tej publikacji. W ten sposób czytelnik otrzymuje kompletne opracowanie o wysokich walorach merytorycznych.
Status dostępności:
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 338 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia na stronach 141-142.
Uwaga dotycząca języka
Streszczenie w języku angielskim.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej