96848
Książka
DVD
W koszyku
Na krajowym rynku pomocy dydaktycznych (...) podręcznik jest pierwszą (wieloautorską), specjalistyczną, akademicką pozycją wydawniczą. Oznacza to, że w odniesieniu do dyscypliny naukowej "nauki o żywności i żywieniu" i należącej do niej poddyscypliny "naukowe podstawy przetwórstwa surowców roślinnych i zwierzęcych" przedstawiana w nim dziedzina wiedzy nie ma aktualnie wzoru wśród krajowych wydawnictw specjalistycznych. (...) Układ tematyczny podręcznika i wzajemne powiązania rozdziałów są w pełni uzasadnione i spełniają wymogi dydaktyki na poziomie akademickim oraz warunki logicznego przekazu podstaw nauki o mięsie, o jego budowie histologicznej, wchodzących w skład mięsa bardzo licznych białkach, pełniących wysoce zróżnicowane funkcje, składzie tkankowym i chemicznym, w tym o związkach mineralnych, witaminach oraz wartości żywieniowej itp. Zaletą podręcznika jest w pełni aktualna prezentacja stanu wiedzy o mięsie i o rozwiązaniach technicznych stosowanych w procesach uzyskiwania i przetwarzania miesa. (...) pod wzgledem merytorycznym podręcznik odzwierciedla współczesny stan nauki o mięsie i technologii jego przetwarzania. (Z okł.)
Status dostępności:
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Podręcznik przeznaczony dla studentów studiujących nauki o żywności i żywieniu człowieka, dietetyki i towaroznawstwa oraz kadry inżynierskiej w przedsiębiorstwach przemysłu mięsnego.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej