96778
Book
In basket
Polska kuchnia bezglutenowa / Agata Lewandowska. - Warszawa : Wydawnictwo RM, cop. 2016. - 157 s. ; 24 cm.
Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości. Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania. Chleb gryczany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami - oto niektóre z wielu propozycji na bezglutenowe śniadania, kolacje, obiady, przekąska i desery. Brzmi świetnie i tak samo smakuje! Autorka, profesjonalny dietetyk, zawarła w książce: przepisy na dania różnorodne, niedrogie, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim smaczne, zdrowe i bezglutenowe! - praktyczne informacje dla początkujących na diecie bezglutenowej, - listę zbóż i produktów bezglutenowych, - łatwo dostępne składniki potraw. (Rec. Wydawn.)
Availability:
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okł.: Dietetyk radzi.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again