96597
Książka
W koszyku
Brzoza, topola, tatarak, czeremcha, koniczyna, ślaz, mniszek, szarłat, trawa… te rośliny znajdziesz na najbliższej łące, w lesie i ogródku. I wszystkie możesz zjeść, zupełnie za darmo! Zbieractwo i przygotowywanie posiłków z tego, co rośnie w naszych ogródkach, pobliskich lasach czy przy polnych ścieżkach, to nie tylko zdrowa, ale i smaczna pasja, która dodatkowo pomaga planecie, wpisując się w trend "zero waste". Przed tobą przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko. Wskazówki Sergeia pozwolą ci z łatwością opanować: - podstawowe zasady bezpiecznego zbierania dzikich roślin, - sposoby identyfikacji jadalnych roślin i rozpoznawania tych trujących, - etykietę zbierania i metody przyrządzania, dzięki którym będziesz cieszyć się ich wyjątkowym smakiem. Książka zawiera także 67 przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi do sałatek, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników. Zainspiruj się poszukiwaniami Siergeia Boutenko i odkryj, że twoje najbliższe otoczenie jest pełne darmowego, zdrowego jedzenia! (Z okł.)
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Filia Magdalena
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Wild edibles : a practical guid
Uwaga ogólna
Na okł. podtytuł: przewodnik po dzikich roślinach jadalnych i przepisy na pyszne dania z pędów, liści, chwastów, nasion, orzechów i kwiatów.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia strony 297-302 i 304.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej