96137
Książka
W koszyku
Lektyny - białka, które uczulają bardziej niż gluten! Sprawdź gdzie się znajdują i zacznij jeść zdrowiej. Jesteś na diecie bezglutenowej, ale nadal odczuwasz nieprzyjemne skutki alergii pokarmowej? Możliwe, że uczulają cię białka, które szkodzą o wiele bardziej niż gluten, a znajdują się w niemal wszystkich owocach i warzywach. Doktor Steven R. Gundry w swojej książce przedstawia zaskakującą teorię na temat lektyn, które występują w nasionach, ziarnach, liściach i skórkach roślin. Po ich spożyciu w ludzkim ograniźmie dochodzi do chemicznej walki, której skutkiem są stany zapalne, zaburzenia trawienia, wzrost wagi i mnóstwo innych dolegliwości. Dzięki tej książce: dowiesz się, jakie produkty zawierają najmniej szkodliwych białek; nauczysz się przygotowywać warzywa i owoce tak, by zniwelować negatywny wpływ lektyn na twój układ pokarmowy; poznasz skuteczny plan żywieniowy, dzięki któremu poprawisz perystaltykę jelit, zapomnisz o nieprzyjemnych skutkach alergii pokarmowych i uregulujesz wagę. Zaufaj nowym odkryciom w dziedzinie zdrowego odżywiania, zastosuj się do planu błyskawicznej poprawy zdrowia i poczuj się lepiej na diecie bezlaktynowej. (Z okł.)
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Filia Magdalena
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Plant paradox : the hidden dangers in "healthy" foods that cause disease and weight gain, 2017.
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: The plant paradox : the hidden dangers in "healthy" foods that cause disease and weight gain.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia na stronach 439-452.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej