Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(23)
Forma i typ
Książki
(23)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(21)
tylko na miejscu
(1)
nieokreślona
(1)
Placówka
Czytelnia główna
(1)
Biblioteka Naukowo-Techniczna
(7)
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
(15)
Autor
Adamczak Lech
(1)
Bawa Halilu Saeed
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Daniłowska Alina
(1)
Drapała Tadeusz ( -2008)
(1)
Dłużewska Elżbieta
(1)
Falkowski Tomasz
(1)
Jurczak Marek E. (1938- )
(1)
Kaca Edmund (1948- )
(1)
Kaczyńska Małgorzata
(1)
Kosiński Wiesław
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Krajewski Adam
(1)
Kubrak Elżbieta
(1)
Kubrak Janusz
(1)
Kuczewski Józef
(1)
Leszczyński Krzysztof
(1)
Lewicki Piotr P
(1)
Mikuta Beata
(1)
Miszczak Maciej
(1)
Papierowska Ewa
(1)
Pisula Andrzej
(1)
Pospiech Edward (1949- )
(1)
Połoński Mieczysław
(1)
Roszkowski Henryk
(1)
Rylke Jan
(1)
Sadowska Ała
(1)
Sikora Dorota
(1)
Szatyłowicz Jan (1963- )
(1)
Szejba Daniel
(1)
Tyburski Józef. 631.95(438):631.147
(1)
Wiatrak Andrzej Piotr
(1)
Witomski Piotr
(1)
Wysocki Jerzy
(1)
Zawojska Aldona
(1)
Złotoszewska-Niedziałek Hanna
(1)
Świątkowska Monika
(1)
Żakowska-Biemans Sylwia
(1)
Żarska Barbara
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(15)
1990 - 1999
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(23)
Język
polski
(23)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Żywność
(3)
Geodezja
(2)
Alergia
(1)
Alergia pokarmowa
(1)
Alzheimer
(1)
Architektura krajobrazu
(1)
Architektura ogrodowa
(1)
Astma
(1)
Borelioza
(1)
Budownictwo
(1)
Chemia nieorganiczna
(1)
Chemia nieorganiczna zadania
(1)
Choroba wieńcowa
(1)
Choroby cywilizacyjne
(1)
Choroby układu trawiennego
(1)
Choroby zawodowe
(1)
Cmentarze
(1)
Cukrzyca
(1)
Depresja
(1)
Deszczownie
(1)
Dietetyka
(1)
Drewno
(1)
Dysocjacja elektrolityczna
(1)
Ekonomia
(1)
Ekotoksykologia
(1)
Fotogrametria
(1)
Fundusze strukturalne
(1)
Gastronomia
(1)
Geologia
(1)
Geomatyka
(1)
Gospodarstwa ekologiczne
(1)
Grzyby rozkładające drewno
(1)
HACCP
(1)
Hotelarstwo
(1)
Inwestycje budowlane
(1)
Inżynieria środowiska
(1)
Jakość produktu
(1)
Katastrofy budowlane
(1)
Krajobraz
(1)
Ksylofagi
(1)
Kwaśne deszcze
(1)
Mapy wieloskalowe - sporządzanie
(1)
Maszyny leśne
(1)
Maszyny rolnicze
(1)
Maszyny rolnicze i leśne
(1)
Mechanika płynów
(1)
Mięso
(1)
Mleko
(1)
Nadciśnienie
(1)
Nawadnianie
(1)
Nerwica
(1)
Obiekty budowlane
(1)
Obliczenia geodezyjne
(1)
Obsługa klineta
(1)
Ochrona krajobrazu
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Ogrody
(1)
Otępienie
(1)
PHARE-Polska
(1)
Parki
(1)
Pałac Wilanowski
(1)
Personel w gastronomii
(1)
Planowanie przestrzenne
(1)
Pomiary geodezyjne
(1)
Prawo ochrony środowiska
(1)
Produkcja żywności
(1)
Projekt zarządzanie
(1)
Projektowanie ogrodów
(1)
Przemysł mleczarski
(1)
Pylica
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Roztwory
(1)
Rośliny trujące
(1)
SAPARD-Polska
(1)
Skażenia środowiska
(1)
Tereny zielone
(1)
Toksykologia środowiskowa
(1)
Turystyka
(1)
Układ trawienny
(1)
Usługi turystyczne
(1)
Utlenianie
(1)
Zadania chemia nieorganiczna
(1)
Zarządzanie projektami
(1)
Zespół jelita drażliwego
(1)
Środki ogniochronne
(1)
Środowisko
(1)
Żywienie
(1)
Żywienie w chorobach
(1)
Żywienie w turystyce
(1)
Temat: czas
1989-
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(7)
podręcznik akademicki
(2)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
23 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ogólna technologia żywności jest przedmiotem kierunkowym dla studentów Wydziału Nauk o Żywności realizujących program studiów na kierunkach: technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo żywności oraz towaroznawstwo. Jest to przedmiot, który opisuje, charakteryzuje i kwalifikuje zjawiska zachodzące podczas procesów jednostkowych pozyskiwania, przechowywania, przetwórstwa i dystrybucji produktów żywnościowych. (Ze wstępu)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 55 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ćwiczenia z systemów nawodnień : deszczownie / Edmund Kaca, Ewa Papierowska, Jan Szatyłowicz, Daniel Szejba ; redakcja naukowa Edmund Kaca. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2018. - 115 stron, [2] karty tablic złożone : ilustracje, fotografia, mapa, wykresy ; 24 cm.
Cel ćwiczeń z projektowania deszczowni jest uwarunkowany ogólnymi, współcześnie uznanymi celami nauczania. Niniejszy przewodnik powinien ułatwić trwałe opanowanie przez studentów wiadomości określonych programem studiów, umiejętności, nawyków oraz sprawności i przyzwyczajeń dotyczących projektowania, a szczególnie projektowania deszczownianych obiektów nawadniających... (Fragment wprowadzenia)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 631/633 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 663 (1 egz.)
Książka
CD
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Ochrona drewna surowca i materiału / Adam Krajewski, Piotr Witomski. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2005. - 332 s. : il. , rys. , tabl. ; 24 cm.
Wykaz norm i aktów prawnych s. 331-332
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 67/68 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 531/534 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 631/633 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 66 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
DVD
W koszyku
Podręcznik przeznaczony dla studentów studiujących nauki o żywności i żywieniu człowieka, dietetyki i towaroznawstwa oraz kadry inżynierskiej w przedsiębiorstwach przemysłu mięsnego.
Na krajowym rynku pomocy dydaktycznych (...) podręcznik jest pierwszą (wieloautorską), specjalistyczną, akademicką pozycją wydawniczą. Oznacza to, że w odniesieniu do dyscypliny naukowej "nauki o żywności i żywieniu" i należącej do niej poddyscypliny "naukowe podstawy przetwórstwa surowców roślinnych i zwierzęcych" przedstawiana w nim dziedzina wiedzy nie ma aktualnie wzoru wśród krajowych wydawnictw specjalistycznych. (...) Układ tematyczny podręcznika i wzajemne powiązania rozdziałów są w pełni uzasadnione i spełniają wymogi dydaktyki na poziomie akademickim oraz warunki logicznego przekazu podstaw nauki o mięsie, o jego budowie histologicznej, wchodzących w skład mięsa bardzo licznych białkach, pełniących wysoce zróżnicowane funkcje, składzie tkankowym i chemicznym, w tym o związkach mineralnych, witaminach oraz wartości żywieniowej itp. Zaletą podręcznika jest w pełni aktualna prezentacja stanu wiedzy o mięsie i o rozwiązaniach technicznych stosowanych w procesach uzyskiwania i przetwarzania miesa. (...) pod wzgledem merytorycznym podręcznik odzwierciedla współczesny stan nauki o mięsie i technologii jego przetwarzania. (Z okł.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 005 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 502/504 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 631/635 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej