Sorting
Source
Katalog zbiorów
(23)
Form of Work
Książki
(23)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Status
available
(21)
only on-site
(1)
unknown
(1)
Branch
Czytelnia główna
(1)
Biblioteka Naukowo-Techniczna
(7)
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
(15)
Author
Adamczak Lech
(1)
Bawa Halilu Saeed
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Daniłowska Alina
(1)
Drapała Tadeusz ( -2008)
(1)
Dłużewska Elżbieta
(1)
Falkowski Tomasz
(1)
Jurczak Marek E. (1938- )
(1)
Kaca Edmund (1948- )
(1)
Kaczyńska Małgorzata
(1)
Kosiński Wiesław
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Krajewski Adam
(1)
Kubrak Elżbieta
(1)
Kubrak Janusz
(1)
Kuczewski Józef
(1)
Leszczyński Krzysztof
(1)
Lewicki Piotr P
(1)
Mikuta Beata
(1)
Miszczak Maciej
(1)
Papierowska Ewa
(1)
Pisula Andrzej
(1)
Pospiech Edward (1949- )
(1)
Połoński Mieczysław
(1)
Roszkowski Henryk
(1)
Rylke Jan
(1)
Sadowska Ała
(1)
Sikora Dorota
(1)
Szatyłowicz Jan (1963- )
(1)
Szejba Daniel
(1)
Tyburski Józef. 631.95(438):631.147
(1)
Wiatrak Andrzej Piotr
(1)
Witomski Piotr
(1)
Wysocki Jerzy
(1)
Zawojska Aldona
(1)
Złotoszewska-Niedziałek Hanna
(1)
Świątkowska Monika
(1)
Żakowska-Biemans Sylwia
(1)
Żarska Barbara
(1)
Year
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(15)
1990 - 1999
(2)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(23)
Language
Polish
(23)
Audience Group
Szkoły wyższe
(1)
Subject
Żywność
(3)
Geodezja
(2)
Alergia
(1)
Alergia pokarmowa
(1)
Alzheimer
(1)
Architektura krajobrazu
(1)
Architektura ogrodowa
(1)
Astma
(1)
Borelioza
(1)
Budownictwo
(1)
Chemia nieorganiczna
(1)
Chemia nieorganiczna zadania
(1)
Choroba wieńcowa
(1)
Choroby cywilizacyjne
(1)
Choroby układu trawiennego
(1)
Choroby zawodowe
(1)
Cmentarze
(1)
Cukrzyca
(1)
Depresja
(1)
Deszczownie
(1)
Dietetyka
(1)
Drewno
(1)
Dysocjacja elektrolityczna
(1)
Ekonomia
(1)
Ekotoksykologia
(1)
Fotogrametria
(1)
Fundusze strukturalne
(1)
Gastronomia
(1)
Geologia
(1)
Geomatyka
(1)
Gospodarstwa ekologiczne
(1)
Grzyby rozkładające drewno
(1)
HACCP
(1)
Hotelarstwo
(1)
Inwestycje budowlane
(1)
Inżynieria środowiska
(1)
Jakość produktu
(1)
Katastrofy budowlane
(1)
Krajobraz
(1)
Ksylofagi
(1)
Kwaśne deszcze
(1)
Mapy wieloskalowe - sporządzanie
(1)
Maszyny leśne
(1)
Maszyny rolnicze
(1)
Maszyny rolnicze i leśne
(1)
Mechanika płynów
(1)
Mięso
(1)
Mleko
(1)
Nadciśnienie
(1)
Nawadnianie
(1)
Nerwica
(1)
Obiekty budowlane
(1)
Obliczenia geodezyjne
(1)
Obsługa klineta
(1)
Ochrona krajobrazu
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Ogrody
(1)
Otępienie
(1)
PHARE-Polska
(1)
Parki
(1)
Pałac Wilanowski
(1)
Personel w gastronomii
(1)
Planowanie przestrzenne
(1)
Pomiary geodezyjne
(1)
Prawo ochrony środowiska
(1)
Produkcja żywności
(1)
Projekt zarządzanie
(1)
Projektowanie ogrodów
(1)
Przemysł mleczarski
(1)
Pylica
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Roztwory
(1)
Rośliny trujące
(1)
SAPARD-Polska
(1)
Skażenia środowiska
(1)
Tereny zielone
(1)
Toksykologia środowiskowa
(1)
Turystyka
(1)
Układ trawienny
(1)
Usługi turystyczne
(1)
Utlenianie
(1)
Zadania chemia nieorganiczna
(1)
Zarządzanie projektami
(1)
Zespół jelita drażliwego
(1)
Środki ogniochronne
(1)
Środowisko
(1)
Żywienie
(1)
Żywienie w chorobach
(1)
Żywienie w turystyce
(1)
Subject: time
1989-
(1)
Genre/Form
Podręczniki akademickie
(7)
podręcznik akademicki
(2)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(1)
Domain
Inżynieria i technika
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
23 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
Ogólna technologia żywności jest przedmiotem kierunkowym dla studentów Wydziału Nauk o Żywności realizujących program studiów na kierunkach: technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo żywności oraz towaroznawstwo. Jest to przedmiot, który opisuje, charakteryzuje i kwalifikuje zjawiska zachodzące podczas procesów jednostkowych pozyskiwania, przechowywania, przetwórstwa i dystrybucji produktów żywnościowych. (Ze wstępu)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 66 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 55 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 63 (1 egz.)
Book
In basket
Ćwiczenia z systemów nawodnień : deszczownie / Edmund Kaca, Ewa Papierowska, Jan Szatyłowicz, Daniel Szejba ; redakcja naukowa Edmund Kaca. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2018. - 115 stron, [2] karty tablic złożone : ilustracje, fotografia, mapa, wykresy ; 24 cm.
Cel ćwiczeń z projektowania deszczowni jest uwarunkowany ogólnymi, współcześnie uznanymi celami nauczania. Niniejszy przewodnik powinien ułatwić trwałe opanowanie przez studentów wiadomości określonych programem studiów, umiejętności, nawyków oraz sprawności i przyzwyczajeń dotyczących projektowania, a szczególnie projektowania deszczownianych obiektów nawadniających... (Fragment wprowadzenia)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
There are copies available to loan: sygn. 631/633 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 663 (1 egz.)
Book
CD
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
There are copies available to loan: sygn. 52 (2 egz.)
Book
In basket
Ochrona drewna surowca i materiału / Adam Krajewski, Piotr Witomski. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2005. - 332 s. : il. , rys. , tabl. ; 24 cm.
Wykaz norm i aktów prawnych s. 331-332
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 67/68 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
There are copies available to loan: sygn. 531/534 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
There are copies available to loan: sygn. 631/633 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia główna
Copies are only available in the library: sygn. 66 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Book
DVD
In basket
Podręcznik przeznaczony dla studentów studiujących nauki o żywności i żywieniu człowieka, dietetyki i towaroznawstwa oraz kadry inżynierskiej w przedsiębiorstwach przemysłu mięsnego.
Na krajowym rynku pomocy dydaktycznych (...) podręcznik jest pierwszą (wieloautorską), specjalistyczną, akademicką pozycją wydawniczą. Oznacza to, że w odniesieniu do dyscypliny naukowej "nauki o żywności i żywieniu" i należącej do niej poddyscypliny "naukowe podstawy przetwórstwa surowców roślinnych i zwierzęcych" przedstawiana w nim dziedzina wiedzy nie ma aktualnie wzoru wśród krajowych wydawnictw specjalistycznych. (...) Układ tematyczny podręcznika i wzajemne powiązania rozdziałów są w pełni uzasadnione i spełniają wymogi dydaktyki na poziomie akademickim oraz warunki logicznego przekazu podstaw nauki o mięsie, o jego budowie histologicznej, wchodzących w skład mięsa bardzo licznych białkach, pełniących wysoce zróżnicowane funkcje, składzie tkankowym i chemicznym, w tym o związkach mineralnych, witaminach oraz wartości żywieniowej itp. Zaletą podręcznika jest w pełni aktualna prezentacja stanu wiedzy o mięsie i o rozwiązaniach technicznych stosowanych w procesach uzyskiwania i przetwarzania miesa. (...) pod wzgledem merytorycznym podręcznik odzwierciedla współczesny stan nauki o mięsie i technologii jego przetwarzania. (Z okł.)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 63 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 69 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
There are copies available to loan: sygn. 005 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 502/504 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 631/635 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
There are copies available to loan: sygn. 52 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again